Monday, 8 July 2019

Cara Atasi Sembelit Dengan Mudah



Cara Atasi Sembelit Dengan Mudah |  Assalamualaikum. Hari raya biasalah lah kan kita makan macam-macam sampai perut meragam tak selesa. Puan Ulfa berkongsi Omega Guard membantu suaminya yang pening akibat makan daging terlalu banyak:

Raya kedua suami dah pening kepala sangat sangat. Banyak makan daging agaknya. terus ambil Omega Guard. fuh, lega sangat katanya macam di flush rasanya.



Nak cuba sendiri Omega Gukleeard Shaklee?



Sebarang Info/Order boleh hubungi:

Pengedar Shaklee Bangi, Kajang, Putrajaya





Continue Reading

Sunday, 7 July 2019

Rahsia Kulit Cerah Berseri







Rahsia Kulit Cerah Berseri | Testimoni Youth Skincare dari Puan Nursyafiqah Jaafar:

Shaklee effect saya hasil penggunaan set penuh Youth Skincare selama 4 bulan. Sangat berpuas hati dengan kesan Youth nie. Kulit lebih cerah berseri.





Sebarang Info/Order boleh hubungi:

Pengedar Shaklee Bangi, Kajang, Putrajaya





Continue Reading

Saturday, 6 July 2019

Promosi Shaklee Julai 2019

Promosi Shaklee Julai 2019 | Assalamualaikum. Promosi shaklee bulan ni sangat best dan teruja. Apa tak nya, Ena sendiri consume semua item yang tengah promo sekarang ni. ok jom kita tengok apa yang tengah promo tu.

1- Zinc Plus.

Promosi Beli 3 percuma 1


Promo Zinc Plus Beli 3 Percuma 1


Ena sendiri consume Zinc Plus ni untuk bantu cepatkan luka bersalin sembuh. Banyak sangat kelebihan dia tau, untuk kulit cantik, cantikkan dan sihatkan rambut, kuatkan imun, kuatkan stamina badan, untuk kesuburan pon boleh. Ena setia ambil Zinc Plus masa bersalin anak ketiga haritu pastu culas tak makan. Now kene mula balik sebab anak dah start menyembur air liur ni orang tua-tua kata rambut mak nya akan gugur banyak. Haa, macam ada kaitan je sebab memang tengah gugur sekarang. hihi

Manfaat Zinc Plus Shaklee

Testimoni Zinc Plus


2. Sustained Release Vita-C Plus

Promosi Beli 3 botol Sustained Release Vita C percuma 1 botol Chewable Vita C


Promosi Beli 3 botol Sustained Release Vita-C Plus , percuma 1 botol chewable Vita C 


Vita C Shaklee ni antara produk terawal shaklee yang Ena cuba dan konsisten iaitu sejak tahun 2013. Sangat banyak kesan yang Ena dan keluarga dah rasai, yang paling best skali ketahanan badan makin kuat, dan luka bersalin cepat sembuh. Sebagai ibu menyusu, jika baby selsema pon Ena ikhtiar dengan Vita C ni mengikut dos khusus yang mana baby Ena akan dapat khasiat Vita C melalui susu badan.


Manfaat Sustained Release Vita C Plus




3. Youth Skincare



Youth Purifying Clay Mask & Hydratng Gel Mask

















Sejujurnya Ena adalah orang terawal yang menggunakan Youth Skincare di Malaysia. Sehingga entry ni ditulis alhamdulillah dah setahun lima bulan Ena setia bersama Youth Skincare dan sangat sangat teruja dengan kesannya yang berbaloi dengan wang yang dilaburkan.
Testimoni Youth Ena sendiri di Instagram

Bulan ni ada new produk launching iaitu Masker Youth  dan promosi Youth Skincare iaitu beli set Youth skincare, FREE Radiance C+E





Sebarang Info/Order boleh hubungi:

Pengedar Shaklee Bangi, Kajang, Putrajaya


Continue Reading

Thursday, 4 July 2019

Perlu Ke Ambil Suplimen? Doktor Ini Huraikan.

Perlu Ke Ambil Suplimen? Doktor Ini Huraikan. | Assalamualaikum, tertarik dengan artikel tulisan Dr Zubaidi di Facebook milik beliau bertajuk  Pengamalan Suplimen Perlu Jika Tidak Makan Makan Makanan Yang Seimbang pada 5 Mac 2019.


Kat bawah ni salinan artikel yang ditulis oleh Dr Zubaidi sendiri.


Pagi ini bersarapan pagi. Kali terakhir makan tengahari pada pukul 3 pm. Dalam pukul 8pm, hanya 2 biji telur rebus. Itu pun, anak saya culik satu biji telur sebab dia berselera tengok saya makan telur rebus. Bubuh sikit lada sulah. Memang klasik. 

Pagi ini dapat lontong kering extra telur. Banyak sayur. Makan berdua. Bincang pasal pelan perniagaan. Kemudian ada rakan berkongsi satu artikel. Penerbitan perubatan terkenal, Journal of the American Medical Association (JAMA) telah menukar pandangan terhadap pengambilan suplemen vitamin.

Selama ini, (sejak tiga puluh tahun dulu) JAMA sebagai penerbitan rujukan para pengamal perubatan di Amerika, berpandangan bahawa orang yang normal tidak perlu mengambil sebarang suplemen vitamin. Kebanyakan pendapat sebelum ini mengatakan bahawa sumber nutrien selama ini hanya cukup melalui pemakanan yang kita makan.

Tetapi berdasar pada beberapa kajian yang dilakukan, JAMA mula mencadangkan pengambilan sekurang-kurangnya satu pil multivitamin setiap hari. Menurut Dr Fletcher dan Dr Fairfield dari Universiti Harvard yang menulis panduan terbaru di JAMA mengatakan "kebanyakan orang tidak mendapat kuantiti kesemua vitamin yang secukupnya dari pemakanan yang mereka ambil".

Mereka juga menyatakan "pengambilan kesemua vitamin dalam dos yang tidak mencukupi dalam tempuh masa tertentu akan menyebabkan masalah penyakit kronik, terutama pada usia tua. Mereka berpendapat, bahawa semestinya penambahbaikan nilai pemakanan (dengan ubah cara pemakanan) adalah cara terbaik untuk mencegah penyakit kronik, tetapi sepertimana yang para pengamal perubatan ketahui bahawa agak sukar untuk mengubah cara pemakanan seseorang pesakit.

Dalam pandangan saintik yang diterbitkan(2), mereka menarik perhatian pengamal perubatan tentang kaitan positif antara pengambilan vitamin B dengan penyakit kardiovaskular, kecacatan sejak lahir "neural tube defects", dan kanser usus besar dan payudara.

Begitu juga pengambilan vitamin D untuk mencegah osteoporosis. Mereka juga mengatakan dengan jelas, bahawa pengambilan antioksida (vitamin A, E dan C) dalam dos yang terlalu rendah dalam makanan boleh meningkatkan risiko beberapa penyakit kronik.

Pengambilan vitamin E dan carotenoid lycopene, sebagai contoh, merendahkan risiko mendapat penyakit kanser prostate.

Namun begitu, tidak semua orang sesuai mengambil suplemen multivitamin. Ia bergantung pada keperluan individu. Ambillah suplemen berdasarkan keperluan setelah mendapat nasihat doktor atau ahli farmasi.

Jangan tinggalkan cara pemakanan yang sihat. Saya sendiri mengamalkan minyak zaitun  sebagai sumber minyak sihat dan vitamin E tocotrienol bagi penjagaan kesihatan saya.

Alhamdulillah, rasa bertambah sihat dan bertenaga. -Dr Zubaidi-

References 1. Fletcher RH and Fairfield KM. Vitamins for chronic disease prevention in adults: Clinical Applications. JAMA, June 19, 2002; 287:3127-129. 2. Fletcher RH and Fairfield KM. Vitamins for chronic disease prevention in adults: Scientific Review. JAMA, June 19, 2002; 287:3116-126. 3. Stevens LM et al. JAMA Patient Page : Vitamins A to K. JAMA, June 19, 2002.


Ena setuju sangat dengan Dr Zubaidi dan Ena sendiri dah amal multivitamin pertama dan terbaik di dunia sejak 2013 lagi, sampailah harini. Lama kan? hihi Alhamdulillah untuk rezeki kesedaran terhadap kepentingan suplimen.

Jom sama-sama mula amalkan multivitamin dan suplimen dengan konsisten dan kita galakkan  family kita juga untuk sama-sama hidup dengan lebih sihat,


Sebarang Info/Order boleh hubungi:

Pengedar Shaklee Bangi, Kajang, Putrajaya




Continue Reading

Sunday, 7 April 2019

Kisah Kejayaan Shaklee Bisnes Leader - Bunda Ali Dicerai talak 3 Tanpa Wang dan Rumah Akhirnya Bangkit Bisnes

[ Successful Story ]

Kisah yang menyayat hati. 

Seorang wanita sedang mengandung 8 bulan dicerai talak 3. Tinggal seorang diri dan tidak mampu nak belikan pampers anak sehingga beliau bangkit berbisnes shaklee sambil bekerja .

Pay slip shaklee bisnes bantu beliau beli kereta dan rumah untuk keselesaan anak tercinta.

Bergenang air mata tetibe bila dengar sendiri Bunda Ali sharingđŸ˜­

Kita takkan berubah jika tidak TERDESAK. Tapi pengajaran untuk kita, jangan tunggu sehinga terdesak dulu baru nak berubah.

Tomorrow start NOW!





Sebarang Info/Order boleh hubungi:

Pengedar Shaklee Bangi, Kajang, Putrajaya


Continue Reading